Izložba fotografija “Putovanje kroz kulturno nasleđe” biće otvorena u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu u ponedeljak, 24. septembra u 18 sati. Događaj se organizuje u okviru Evropske noći istraživača 2018, a zainteresovani će postavku moći da obiđu do 28. septembra.

Izložba “Putovanje kroz kulturno nasleđe” predstavlja selekciju fotografija mesta evropskog i srpskog kulturnog nasleđa, od fotografija kolektivnog sećanja na Veliki rat preko manastira i arheoloških lokaliteta do street arta u Srbiji. Istovremeno, izložba je prilika za promociju EU digitalne platforme Evropeana, preko koje je deo fotografija preuzet.

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost” obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.