U okviru manifestacije Erasmus days, Alumni organizacija Filološkog fakulteta organizuje razgovor sa studentima pod nazivom Putopisi sa Erazmusa, koji će se održati u četvrtak, 10. oktobra u 12 časova u sali za sednice Filološkog fakulteta.

Studentima će se obratiti prodekan za međunarodnu saradnju Filološkog fakulteta prof. dr Julijana Vučo, učesnik Erazmus razmene Aleksandar Jovanović i predstavnica Western Balkans Alumni Association Olga Arsić. Studenti će iz prve ruke moći da saznaju zašto je Erazmus program značajan za visoko obrazovanje, čuju utiske sa razmene i otkriju koje su mogućnosti povezivanja s drugim učesnicima ovog programa mobilnosti nakon povratka u Srbiju.

WBAA je regionalna asocijacija mladih koji su deo studija proveli u inostranstvu, a finansiraju se iz programa obrazovanja i obuke EU, poput akcija Erazmus + i Marie Skłodovska-Curie. Zvanično osnovana u martu 2018. godine, asocijacija se zasniva na Platformi EU o obrazovanju i obuci Zapadnog Balkana 2014. godine, gde su se ministri obrazovanja iz regiona sagalsili o potrebi uspostavljanja regionalne mreže alumnija.

Share and Enjoy !

0Shares