Svako ko krene da se bavi sportom, mašta o tome da se jednom popne na vrh. Oni najbolji uspeju u tome metaforički, a Staša Gejo je jedna od onih koji u tome uspevaju i bukvalno. Mlada Nišlijka u sportskom penjanju stigla je do velikih visina, a i dalje nastavlja da se penje stazama uspeha.

U okviru obeležavanja Evropske nedelje sporta slavili smo uspehe naših sportista koji svojom energijom, trudom, požrtvovanjem i harizmom obaraju svetske rekorde i brane boje svoje zemlje i grada gde god se nalaze. Tim povodom, EU info kutak u Nišu organizovao je “Online kafu sa Stašom Gejo” velikom šampionkom u sportskom penjanju, koje je sada i olimpijski sport.

Ovom prilikom smo razgovarali o Stašinim počecima, usponima i izazovima u karijeri, motivaciji za dalji napredak, spoju vrhunskog sporta i obrazovanja, ali i o važnim porukama mladim sportistima.

Kompletan razgovor sa Stašom Gejo, pogledajte na našem YT kanalu.

Staša Gejo, rođena 1997. godine u Nišu, evropska je šampionka, pobednica Svetskih igara i osvajačica bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u sportskom penjanju. Odmalena predstavlja Srbiju na internacionalnim takmičenjima, osvojila je brojna odličja, među kojima je i titula Svetske omladinske prvakinje. Dvostruki je najbolji sportista godine grada Niša. Pored sportskih rezultata, nosi zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike, sa Univerziteta u Mariboru, a trenutno studira na Master programu iz energetike na Tehničkom univerzitetu u Minhenu.

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije, kako bi se ukazalo na značaj sporta, fizičke aktivnosti i zdravih stilova života. Pod sloganom „Budi aktivan“ Evropska nedelja sporta obeležena je nizom manifestacija širom Evrope, u periodu od 23. do 30. septembra.