U Kulturnom centru u Vršcu (Sterijina 62, Vršac) 7. decembra u 12.00h biće otvorena prva izložba selfi fotografija o kulturnom nasleđu u Srbiji. Izložba je deo obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa, a selfiji su nastali kao rezultat nagradnog foto-konkursa „Delimo kulturno nasleđe“ koji je trajao 16. aprila – 21. maja 2018. godine. Na konkursu je  prvo mesto osvojio je Nikola Dopuđ za fotografiju „Morske orgulje“ u Zadru, drugonagrađena je Sanja Stojanović za selfi „Fontana di Trevi“ iz Rima, a treće mesto je pripalo Nadi Jovanović za „Lazarov grad“ iz Kruševca.

Na izložbi će biti predstavljeno 20 najoriginalnijih selfija nastalih na putovanjima takmičara po Evropi. Budući da je fotografisanje pametnim telefonima i pravljenje selfija u digitalnom vremenu neizbežno, svrha takmičenja bila je upotreba selfi-manije u promovisanju mesta srpske i evropske kulturne baštine kroz fotografiju.

Odluku o najboljim fotografijama doneo je četvoročlani žiri koji su činili po jedan predstavnik Delegacije EU u Srbiji, profesionalnog udruženja fotografa i dva predstavnika EU info centra.

Izložba selfija „Delimo naše nalseđe“ u Vršcu biće otvorena do 18. decembra 2018.

Za dodatne informacije i medijska gostovanja obratite se Marini Grnja Klaić na marina.grnja@euinfo.rs ili Zoranu Đećiću na kulcentar@hotmail.com ili  0600195187.