EU info kutak Niš će raznovrsnim besplatnim kulturno-umetničkim programom obeležiti Dan Evrope 9. maja. Od 17 sati na amfiteatru nišavskog keja nastupiće dečiji hor ,,Čarolija’’, pobednici takmičenja ,,Srbija u ritmu Evrope’’, a premijerno će biti izvedena i dečija predstava ,,Pustolovine sa Pipi Dugom Čarapom“ udruženja „Mladi kreativci – rastemo“.

Istovremeno će u obližnjem Oficirskom domu biti otvorena izložba dečijih radova nastalih na kreativnim radionicama u EU info kutku na temu kulturnog nasleđa Srbije i Evrope. Izložbu će otvoriti autori ovih dela.

Program se potom nastavlja u Niškom kulturnom centru gde će od 20 sati biti prikazana dva filma savremene evropske produkcije: francuski „Nisam đubre“ i slovački „Fer-plej“.

Iste večeri u periodu od 21 do 23 sata biće osvetljeno Narodno pozorište u Nišu u bojama zastava Evropske unije i Srbije.

Proslava Dana Evrope obeležava se uz podršku Grada Niša. Takođe, podršku organizaciji dali su Narodno pozorište u Nišu, Niški kulturni centar, Škola mode i lepote i Media i reform centar.

Share and Enjoy !

0Shares