Javni poziv kancelarijama za mlade ili omladinskim klubovima u južnobačkom, zlatiborskom, severnobačkom, pčinjskom, raškom, pirotskom, pomoravskom okrugu, kao i gradu Beogradu sa gradskim opštinama , a rok za dostavljanje prijava je sreda, 26. februar.

Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa Komitetom pravnika za ljudska prava (YUCOM), Centrom za pozorišna istraživanja (ApsArt) i Medijskim centrom Beta (MBC) upućuje javni poziv za učešće u programu Otpakivanje 2014/15. čiji je cilj da se povežu mladi iz različitih delova Srbije.

Poziv se upućuje kancelarijama za mlade ili omladinskim klubovima u više okruga i opština, a rok za dostavljanje prijava je sreda, 26. februar.

Program Otpakivanje 2014/15. organizuje se uz stručnu podršku Ministarstva omladine i sporta a okupiće dvanaest kancelarija za mlade ili omladinskih klubova iz različitih delova Srbije. Projekat finansira Evropska unija u okviru programa „Podrška civilnom društvu“.

Cilj programa jeste da se podstakne saradnja mladih iz mešovitnih i jednonacionalnih etničkih sredina i doprinese razvoju programa učenja kancelarija za mlade i omladinskih kluba.

Proces “otpakivanja” pokrenuće se u formi kulturnih paketa koji obuhvataju sve sadržaje bitne mladima i koje mladi prepoznaju u cilju predstavljanja sebe i svoje zajednice. Kulturni paket je „živa stvar“ koja ima ulogu da bogatstvo različitosti posmatra kroz pozitivan odnos.

Aktivnosti koje budu pratile program biće propraćene i promovisane putem nacionalnih i lokalnih medija, promotivnih materijala, i društvenih mreža. U svrhu programa biće kreirana aplikacija na Fejsbuku.

Program se realizuje kroz dve komponente: priprema i izrada kulturnih paketa u zajednici, i organizacija regionalnih razmena sa ciljem zajedničkog upoznavanja.

Javni poziv za učešće u programu upućuje se kancelarijama za mlade i omladinskim klubovima u južnobačkom, zlatiborskom, severnobačkom, pčinjskom, raškom, pirotskom, pomoravskom okrugu, kao i gradu Beogradu sa gradskim opštinama.

Prijavni obrazac sadrži opšte i motivacione kriterijume, na osnovu kojih će se obaviti selekcija dvanaest kancelarija ili omladinskih klubova koji će postati deo ovog programa.

Popunjen prijavni obrazac potrebno je dostaviti na email adresu otpakivanje@bgcentar.org.rs , najkasnije do 26. februara. 2014. godine.

Rezultati selekcije biće poznati početkom marta 2014. godine.