Predstavnik Delegacije Evropske unije otvorio Youth stage na Nišville Jazz festivalu

Delegacija Evropske unije je i ove godine finansijski podržala Youth stage na Nisville festivalu na kome se mladim džez muzičarima iz multikulturalnih sredina pruža mogućnost da pokažu svoje umeće. Youth stage je prošle godine formiran uz finansijsku podršku Delegacije EU kroz projekat Nišville fondacije “Jazz – A Multicultural Expression” kada je kroz projekat okupljeno 60 mladih muzičara različitih nacionalnosti (srpske, romske, albanske i bugarske) iz šest gradova: Bujanovac, Leskovac, Niš, Vranje, Vladičin Han i Bosilegrad.

Ove godine, Youth stage na Nisville festivalu je nastavio da živi uz podršku EU, a svečano je otvoren u četvrtak 13. avgusta od strane predstavnice Delegacije EU Nadežde Dramićanin. Ona je ovom prilikom pozdravila mlade umetnike iz južne Srbije i mnogobrojnu publiku i nagovestila da će EU i ubuduće finansijski podržavati projekte na temu multikulturarnosti u Srbiji, pošto je multikulturarnost i osnovna ideja Evropske unije.

Pored podrške Youth stage-u, EU je ovih dana prisutna na Nišville festivalu i sa info štandovima EU Info Kutka Niš na kojima posetioci festivala mogu dobiti besplatne info materijale o procesu pridruživanja i mogućnostima koje EU pruža građanima Srbije.