Kako bi predstavili eTwinning portal nastavnicima i vaspitačima u Srbiji, Fondacija Tempus, u saradnji sa Informacionim centrom Evropske unije organizovala je 12. februara u Domu omladine informativni dan.
Skup su otvorile Snežana Marković, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Marija Filipović Ožegović, direktorka Fondacije Tempus. Oko 200 nastavnika i vaspitača iz predškolskih ustanova i škola širom Srbije u vrlo konstruktivnom dijalogu dobilo je potrebne informacije od predsednice Nacionalnog prosvetnog saveta Desanke Radunović o unapređenju uloge IKT u obrazovanju.

O eTwinningu i portalu govorile su Jelena Dragaš i Danijela Šćepanović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. E Twinning ambasador Lidija Kralj predstavila je iskustva iz regiona o korištenju eTwinninga u nastavi, a prva iskustva o eTwinningu u projektima predstavila je profesorka gimnazije Biljana Popović.

Svi zaposleni u vaspitno-obrazovnim ustanovama Srbije mogu postati članovi eTwinning platforme tako što će se registrovati na internetu portalu uz slanje potvrde o zaposlenju u vaspitno-obrazovnoj ustanovi na i mejl Nacionalnog tima za podršku:  etwinning@tempus.ac.rs.
ETwinning portal je dostupan zaposlenima u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Srbiji na adresihttp://www.etwinning.net

ETwinning je internet portal koji podržava virtuelnu saradnju i razmenu dobrih praksi i onlajn materijala između nastavnika i vaspitača širom Evrope. Otvaranjem naloga na ovom portalu nastavnici i vaspitači mogu da komuniciraju sa kolegama iz drugih evropskih država ili da pokrenu zajedničke onlajn projekte, koji nisu finansijski podržani, ali ne zahtevaju ni bilo kakvu administraciju. Trenutno preko 250.000 nastavnika iz više od 100.000 škola razmenjuje informacije putem ovog portala.