Poslednje dve radionice o podkastu pre letnje pauze održane su već tradicionalno zainteresovanim učesnicima u EU info kutku u Novom Sadu.

Radionicu je vodila Goranka Jednak Maksimović, predstavnica Radiodays Europe koja je i ovaj put govorila o podkast sceni, koju publika kod nas slabo poznaje. U svetu je podkast deo mejnstrima, dok je kod nas još uvek u začetku. Zato su ove radionice više nego korisne za sve one koji se interesuju za ovakav medijski format. Da zainteresovanih ima mnogo i u Srbiji govori činjenica da su mesta za ove radionice uvek popunjena već u prva dva dana od objave događaja.

Ono što je posebno privlačno kod njih, a to je bio i sada slučaj, jeste da svi učesnici na konkretnim primerima i preciznim metodama mogu da definišu i preciziraju svoju ideju za podkast. Goranka im daje konkretne savete i osvešćuje realne prombleme na koje svako ko želi da pokrene svoj podkast nailazi, ali u početku ih nije svestan i ne može ih predvideti.

Ono što ljude širom sveta privlači kod podkasta jeste to što su usmereni na određene teme i određenoj publici, tako da svako može naći onaj koji odgovara njegovom ukusu i temama koje ga interesuju. S druge strane svako ko ima potrebu da nešto podeli sa svetom ima mogućnost da to i uradi.

Ovo uliva nadu da će podkast scena uskoro i kod nas izaći iz podruma andergraunda i postati jedan od vodećih medija i „program“ uz koji će uživati veliki broj ljudi. Leto je zato sjajan period da razmislite o čemu biste vi govorili u etru i spremite se za jesenje radionice.