Beograd će i ovog marta sa Guitar Art Festivalom biti svetska prestonica gitare i muzičkog sveta.  Tokom 6 festivalskih dana, od 10. do 15. marta održaće se 13 velikih koncerata i niz pratećih programa, a Beograd će posetiti više od 130 najznačajnijih gitarista današnjice. Festival je predstavljen na konferenciji za medije.

Manifestaciju je i ove godine podržala Delegacija Evropske unije u Srbiji.

21. po redu Guitar Art festival održava se pod simboličnim sloganom “Rapsodija” koji upućuje na neuobičajenu novu formu festivala koji objedinjuje nikad više različitih projekata, koncerata, muzičara i stilova sa svih strana sveta.

Festival počinje koncertom najboljeg flamenko gitariste nove generacije Danijela Kasaresa, koji se vraća u Beograd nakon pet godina i rasprodatog koncerta.

Ovog puta Danijel Kasares sa svojim bendom predstavlja novi projekat “Magiterráneo”, na kome se otiskuje na novo putovanje sa svojom izabranom flamenko posadom. To je spektakl u kojem kao u Itaki, Kavafijevoj pesmi, nije bitno mesto iz kojeg se polazi niti luka u koju se stiže, već čitavo iskustvo, emocija i znanje koje osoba donosi sa tog puta. Kasares se sa ovim projektom vraća na jug, gde Mediteran ponovo postaje njegova najveća inspiracija.

Kompletan program festivala možete pronaći ovde.