Beograd će i ovog marta sa Guitar Art Festivalom biti svetska prestonica gitare i muzičkog sveta.  Tokom 6 festivalskih dana, od 10. do 15. marta održaće se 13 velikih koncerata i niz pratećih programa, a Beograd će posetiti više od 130 najznačajnijih gitarista današnjice. Festival je predstavljen na konferenciji za medije.

Manifestaciju je i ove godine podržala Delegacija Evropske unije u Srbiji.

21. po redu Guitar Art festival održava se pod simboličnim sloganom “Rapsodija” koji upućuje na neuobičajenu novu formu festivala koji objedinjuje nikad više različitih projekata, koncerata, muzičara i stilova sa svih strana sveta.

Festival počinje koncertom najboljeg flamenko gitariste nove generacije Danijela Kasaresa, koji se vraća u Beograd nakon pet godina i rasprodatog koncerta.

Ovog puta Danijel Kasares sa svojim bendom predstavlja novi projekat “Magiterráneo”, na kome se otiskuje na novo putovanje sa svojom izabranom flamenko posadom. To je spektakl u kojem kao u Itaki, Kavafijevoj pesmi, nije bitno mesto iz kojeg se polazi niti luka u koju se stiže, već čitavo iskustvo, emocija i znanje koje osoba donosi sa tog puta. Kasares se sa ovim projektom vraća na jug, gde Mediteran ponovo postaje njegova najveća inspiracija.

Kompletan program festivala možete pronaći ovde.

Share and Enjoy !

0Shares