Prvom u nizu od 8 radionica održanom u subotu, 6. marta krenuo je sedmi ciklus Evropske škole debate. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, škola će se održavati u online okruženju. Ipak, to nije sprečilo izabrane kandidate/-kinje, sada već buduće debatere/-ke u želji da stiču nova znanja i veštine.

Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija nedavno su raspisali konkurs za sedmu generaciju polaznika/-ca „Evropske škole debate”.

Odabrano je preko 95 srednjoškolaca/-ki i studenata/-kinja iz preko 30 mesta u Srbiji. Oni će se pridružiti grupi od preko 600 debatera/-ki koji su već pohađali ovaj program i stekli vredne veštine.

Izabrani kandidati/-kinje će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija.

Tri grupe polaznika/-ca pohađaće ukupno 8 radionica, od marta 2021. do maja 2021. Radionice će se održavati jednom nedeljno, svake subote u trajanju od 3 sata, u online okruženju.

Nakon radionica, polaznici/-ce će imati prilike za učešće u javnim debatama u organizaciji Informacionog centra Evropske unije. Javne debate će biti organizovane u skladu sa epidemiološkom situacijom, uživo ili online.   

Iskustva polaznika ranijih generacija Evropske škole debate možete pogledati na videu ispod, a više o tome čemu nas debata uči možete saznati od trenera ovogodišnje škole.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informaciona mreža Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca/-ki i studenata/-kinja o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih šest godina pohađalo više od 600 srednjoškolaca/-ki i studenata/-kinja iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 20 javnih debata.

Share and Enjoy !

0Shares