Radionicama koje su u subotu 28. oktobra održane u Beogradu i Novom Pazaru započela je obuka 4. generacije polaznika Evropske škole debate. Ova obuka, namenjena srednjoškolcima i studentima iz cele Srbije, će, pored ova dva grada, od naredne subote biti organizovana i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Odvija se u okviru projekta “Euteka – EU u vašoj biblioteci”.

Polaznici su se na prvoj radionici  upoznali sa tim šta je to debata i napravili prve korake u građenju argumenata koji se koriste u debatovanju. Za većinu njih to je bilo prvo iskustvo u ovom obliku javnog nastupa. Interesovanje koje su pokazali već na prvom treningu dobar je znak da će ovo biti veoma uspešan program obuka.

 Prvu radionicu u Beogradu i Novom Pazaru je pohađalo više od pedeset mladih ljudi koji su odabrani nakon nacionalnog konkursa na kojem je bilo više od 600 prijavljenih. Tokom osam sesija koje će se odvijati paralelno u 5 gradova polaznici će imati priliku da nauče veštine debatovanja, javnog nastupa, ali i da saznaju nešto više o Evropskoj uniji, njenom funkcionisanju i procesu pristupanja Srbije EU. Predavači su iskusni debateri – učesnici i podednici brojnih domaćih i međunarodnih debatih takmičenja.

Share and Enjoy !

0Shares