Gošća EU info kutka u Novom Sadu bila je Indre Kulešiene iz Litvanije, a mladi su mogli da je pitaju i da čuju više o Litvaniji, njenom petnaestogodišnjem članstvu u Evropskoj uniji i iskustvima evropskih integracija.

Raygovor pod nazivom “Pitaj me bilo šta o Litvaniji” zajedno sa EU info kutkom organizovao je Evropski pokret u Srbiji, sa ciljem da publici približi određenu osobu i temu, u ovom slučaju proces evropskih integracija iz perspektive Litvanije, zemlje koja je članica Evropske unije od 2004. godine.

Indre Kulešiene je projektna menadžerka u organizaciji Jaunimo verslumo skatinimo asociacija (YEPA), fokusirana na nacionalno i međunarodno preduzetništvo mladih i projekte promocije građanskog angažovanja. Ima više od 8 godina iskustva u radu na projektima koji promovišu mlade preduzetnike, zapošljavanje mladih, neformalno obrazovanje i volontiranje.

Cilj projekta ”EnlargEUrope” je da doprinese boljem razumevanju i promociji značaja proširenja Evropske unije kroz povezivanje različitih iskustava i doživljaja evropskih integracija sadašnjih građana i budućih građana EU. Projekat traje do 2020. godine i obuhvatiće različite javne događaje u Srbiji i Evropi i promotivnu kampanju na društvenim mrežama.

U projektu učestvuju partneri iz još pet zemalja – NGO ALFA Centar iz Crne Gore, GONG iz Hrvatske, Udruženje mladih za promociju preduzetništva iz Litvanije, zatim Rumunsko akademsko društvo i Poljska fondacija Robert Šuman. Projekat se sufinasira iz programa EU Evropa za građane i građanke.