Ekologija je tema nove, četvrte emisije serijala “Pazi mladost” koja će biti emitovana u sredu 27. aprila od 10.20 na Drugom program RTS.

Argumentima za i protiv učesnici će raspravljati o tome da li EU treba da među priortetne postavi poglavlje o zastiti zivotne sredine u pregovorima sa zemljama kandidatima.

U debatama učestvuju polaznici Evropske škole debate: Jovana Blažanović, Jelena Stanišić, Stefan Milosavljević, Tamara Krsmanović, Konstantin Klima a ocenjuju ih “sudije”: Naim Leo Beširi iz Instituta za evropske poslove i član Tima Evropa, Stefan Siridžanski iz Otvorene komunikacije i Nebojša Ševo diplomirani geograf zaštite životne sredine.

Ideja serijala “Pazi mladost” je da mladi učesnici kroz argumentovanu raspravu problematizuju različite teme: osim značaja društvenih mreža, prava LGBT građana, politici zemalja EU prema izbeglicama, što su bile teme prethodnih emisija, raspravljaće se i o ekologiji i spoljnoj politici Evropske unije. Učesnici debata su polaznici Evropske škole debate i debateri iz Otvorene komunikacije.

Pazi-mladost-ekologija-2

Realizaciju emisije u produkciji Art beat centra omogućila je Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info centar.