Velika “pab inkvizicija” održana je u Radio Cafe-u u Novom Sadu u organizaciji Erazmus studentske mreže, u saradnji sa EU Info Centrom i Pab Kvizom Inkvizitorom.

12 ekipa, kako internacionalnih sastavljenih od članova Erazmus studentske mreže Novi Sad i Erazmus studenata koji studiraju u našem gradu, tako i lokalnih „kvizomanijaka“ bez kojih nijedan pab kviz u Novom Sadu ne bi mogao da prođe, takmičilo se u 8 oblasti.

Svi oni su se okupili to veče zbog istih želja- da provere svoje znanje i nauče nešto novo iz opšte kulture, istorije, geografije, književnosti, sporta, filma, muzike, dobiju interesantne nagrade i odlično se provedu.

Posebno je zanimljiva bila oblast iznenađemka koju su sačinjavala pitanja o ESN-u, Erazmusu i Evropskoj Uniji. Svaka ekipa je imala šansu da traži džokera za oblast za koju smatra da će odlično znati, jer džoker duplira poene iz te oblasti.

Nakon tročasovnog kviziranja i puno uzbudljivosti, smejanja, pevanja, ali i nerviranja, dobili smo pobednike. Treću nagradu (besplatne burgere u Foodić-u) osvojila je ekipa FRANCOSLAVS – sastavljena od studenata iz Francuske, Poljske i Srbije. Drugu nagradu je osvojila ekipa MIRIS I UKUS koji će se jedno popodne družiti i iskoristiti besplatni vaučer za Escape Room. Pobednici našeg kviza su tri dame, iz ekipe MORTIS, koje su dobile vaučer knjižare Laguna u iznosu od 5.000 RSD i zlatne medalje.

Erazmus+ Party & Pub Quiz osmišljen je za međusobno druženje, zabavu i širenje znanja iz različitih oblasti.

Share and Enjoy !

0Shares