Otvoren konkurs za Evropsku školu debate

Informacioni centar Evropske unije u saradnji sa Otvorenom komunikacijom raspisuje konkurs za “Evropsku školu debate” namenjen srednjoškolcima iz cele Srbije. Prijave se primaju do 25. oktobra a škola počinje u novembru.

EUskolaDebate

Na konkurs se mogu prijaviti isključivo srednjoškolci na redovnom školovanju.

Tokom novembra i decembra, jednom nedeljno subotom i/ili nedeljom polaznici škole će u prostorijama EU info centra pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji i javnom nastupu, kao i radionice o funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija.

Predavači će biti članovi Tima Evropa, mreže nacionalnih eksperata koji su specijalizovani za teme u vezi sa Evropskom unijom i profesionalno se njima bave na svakodnevnoj osnovi, kao i treneri debatnih veština.

Nakon odslušanih radionica, polaznici škole će učestvovati u javnim debatama u organizaciji EU info centra širom Srbije.

Pozivamo srednjoškolce iz svih gradova Srbije da se prijave. Troškovi putovanja za đake iz unutrašnjosti će biti refundirani.

Konkurs je otvoren do 25.10.2014. Prijave se vrše isključivo putem online formulara koji možete pronaći na sledećem linku:  bit.ly/ZPVGbi

Svi podaci koji budu uneti u formular biće korišćeni samo i isključivo za potrebe konkursa i neće biti deljeni sa trećim licima.

Ukoliko imate bilo koje pitanje u vezi sa školom pišite nam na: info@euinfo.rs