Povodom Međunarodnog dana žena, Tim Ujedinjenih nacija u Republici Srbiji i Centar modernih veština u saradnji sa EU info centrom organizuju panel diskusiju “Šta (NI)JE ženski posao: moj posao – moje pravo” koja će biti održana u utorak, 8. marta 2016. s početkom u 15.00 u EU info centru u Beogradu, Kralja Milana 7.

Na panelu će se obratiti Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije, predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Irena Vojačkova Solorano, Stalna koordinatorka UN za Srbiju i Biljana Stepanov, članica Tima Evropa Srbija.

U diskusiji će učestvovati i žene koje se bave tradicionalno “muškim” zanimanjima, Snežana Madžarević (predstavnica žena vatrogasaca), Olivera Knežević (pilotkinja), Aleksandra Stankov-Mijatović (članica Gorske službe spasavanja).

One će izneti svoja iskustva o uspešnom prevazilaženju rodnih uloga i nametnutih obrazaca koji su ih ograničavali u izboru posla i napredovanju, kako bi se potom tokom diskusije razgovaralo šta bi institucije i pojedinci mogli da učine u naporima za promenu stereotipa i rodnih uloga u društvu.

U okviru iste kampanje obeležavanja 8. marta, na sajtu EU info centra objavljeni su blogovi Olivere Knežević i Snežane Madžarević.