Online radionica za roditelje o digitalnoj bezbednosti dece

 

U serijalu radionica koje je EU info kutak u Nišu organizujena temu razvoja socijalno, mentalno i fizički zdrave dece, 17. septembra od 18h biće održana ONLINE radionica za roditelje dece školskog uzrasta, pod nazivom “Konektuj se na mreži, ne diskonektuj se iz realnosti

Ponekad se čini da ste životi dece “vrte” oko njihovih telefona i savremene tehnologije, što je verovatno još više došlo do izražaja u vreme pandemije kada su društvene aktivnosti smanjene, a svi više vremena provodili kod kuće. Od aplikacija i video igara, preko interneta i društvenih medija, pa sve do televizije, tehnologija sve više postaje suštinski deo našeg života. Ako dete koristi internet bez nadzora odrasle osobe, može biti izloženo programima sa štetnim sadržajem, koji podstiče neprimereno ponašanje, promoviše nasilni ili seksualno eksplicitni sadržaj.

Cilj naše radionice je da se kroz konkretne savete, razgovor i primere iz prakse pomogne roditeljima da razviju korisne veštine, da se upoznaju sa prednostima i rizicima interneta, kako bi svoju decu zaštitili od potencijalnih opasnosti u digitalnom okruženju.

Roditelji će ovom prilikom moći da saznaju više o važnim temama:

 

koji su rizici sa kojima se deca sreću na mreži i mogućnosti smanjenja rizika 

glavna uloga roditelja u razvoju pravilnog odnosa dece prema virtuelnoj stvarnosti, percepciji mreže i pozicioniranju deteta u sferi privatno/javno, kao i razvoju odgovornog ponašanja

vaspitni stilovi – kako zaštititi dete, a ne rušiti mu privatnost i biti u korak sa trendovima

suočavanje sa sajber nasiljem, podrška detetu


ONLINE radionicu će voditi Branislava Krasić i Ana Mitrović, kognitivno-bihejvioralne psihoterapeutkinje.Događaj je namenjen roditeljima dece školskog uzrasta(osnovna i srednja škola)

Učešće je besplatno za zainteresovane roditelje. Broj mesta je ograničen, pa je zbog toga potrebno potvrditi dolazak popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na linku ispod, najkasnije do 17. septembra u 10 sati ili do popune kapaciteta.

Događaj se realizuje online na platformi Zoom, a svi prijavljeni učesnici će najaksnije na dan održavanja radionicedobiti mejlom link sa informacijama za pristup i praćenje.

PRIJAVNI FORMULAR

****

Prepoznajući neke od jedinstvenih strahova i problema sa kojima se suočavaju savremene porodice, kao što su nedovoljno informacija i znanja o digitalnoj i fizičkoj sigurnosti, upotrebi droga, seksualnosti i nedostatku asertivne komunikacije, stručnjaci će na seriji radionica koje organizuje EU info kutak raditi na ovim temama kroz grupni rad sa polaznicima radionica.

Share and Enjoy !

0Shares