„Sportsko penjanje je nerazdvojni deo moje duše i tela“. Ovo su reči velike šampionke u sportskom penjanju Staše Gejo, a ako vas zanima kako se postaje šampion, pozivamo vas da nam se pridružite na „Online kafi sa Stašom Gejo“ u ponedeljak, 28. septembra od 18h uživo na FB stranici EU info kutka u Nišu.

Obeležavamo Evropsku nedelju sporta i slavimo uspehe naših sportista koji svojom energijom, trudom, požrtvovanjem i harizmom obaraju svetske rekorde i brane boje svoje zemlje i grada gde god se nalaze.

Ovom prilikom pričaćemo, a i pitaćemo Stašu sve što vas zanima o njenim počecima u karijeri, izazovima i uspesima, motivaciji koja je i dalje vodi ka novim sporstkim visinama.

Staša Gejo, rođena 1997. godine u Nišu, evropska je šampionka, pobednica Svetskih igara i osvajačica bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u sportskom penjanju. Odmalena predstavlja Srbiju na internacionalnim takmičenjima, osvojila je brojna odličja, među kojima je i titula Svetske omladinske prvakinje. Pored sportskih rezultata, nosi zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike, sa Univerziteta u Mariboru, a trenutno studira na Master programu iz energetike na Tehničkom univerzitetu u Minhenu.

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije, kako bi se ukazalo na značaj sporta, fizičke aktivnosti i zdravih stilova života. Pod sloganom „Budi aktivan“ Evropska nedelja sporta obeležava se od 23. do 30. septembra širom Evrope.

Svi zainteresovani koji žele da prate razgovor sa Stašom Gejo, a ne koriste facebook, moći će da se prijave i dobiju alternativni link za praćenje događaja:

PRIJAVNI FORMULAR – LINK  

Vidimo se online na sportskoj kafi!