Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici dodeliće nagrade najboljim radovima konkursa „Zajedno možemo više“ u utorak, 14. novembra u Palati Srbije gde će radovi biti predstavljeni na izložbi.

Konkurs je trajao od 25. oktobra do 1. novembra. Na njemu je ucestvovalo 63 autora iz cele Srbije, sa ukupno prijavljenih 83 rada. Od 1. do 7. novembra je trajalo glasanje publike, gde je najvise glasova prikupio rad Ane Berišic “Svi smo isti”. Spisak nagrađenih autora možete videti ovde

„Zajedno možemo više“ je konkurs umetničke autorske grafike, koji je bio otvoren za sve građane Srbije koji su želeli da predstave svoju originalnu umetničku viziju i zaokružen idejni koncept na temu socijalnog uključivanja osetljivih grupa.

Ranjive grupe trebaju širu podršku društva. Osobe sa invaliditetom, stariji, mladi, deca, žene, romska nacionalna manjina, – svaki pojedinac koji nailazi na prepreke prilikom uključivanja u zajednicu – treba podršku i pomoć. Svi moraju da imaju jednaka prava i šansu da žive dostojanstveno.

Stručni žiri kojim su predsedavali Dr Zoran Blažina i Dr Zoran Tairović, kao i po jedan predstavnik Delegacije EU u Srbiji i EU info centra – sastao se 9 novembra i doneo odluku o najboljim radovima konkursa.

Konkurs je organizovan u okviru projekta “Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu”  koji EU finansira sa 5.4 miliona evra, a koji sprovodi Delegacija EU u Republici Srbiji u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Organizatori konkursa su tim projekta Podrska EU inkluzivnom drustvu i EU info centar.

Share and Enjoy !

0Shares