Radionica ,,Odgovorno biram da recikliram’’ održana je u EU info kutku Niš u okviru kampanje ,,Evropa za zelenu Srbiju’’. Ekolozi iz udruženja Zeleni ključ razgovarali su sa učenicima osmog razreda OŠ ,,Vožd Karađorđe’’ o zaštiti životne sredine, sortiranju otpada, čuvanju okoline.

Nakon što su odgledali promo spotove o različitim aspektima očuvanja životne sredine, osnovci su dobili zadatak da oslikaju crteže koji šalju jasne ekološke poruke. Na kraju su osmaci u EU info kutku obavili solarni eksperiment tako što su upotrebom ,,čistih’’ energetskih resursa zagrejali vodu.

 

reciklaza-2

 

Predsednica NVO Zeleni ključ Olivera Milošević istakla je da je ,,EU info kutak pravo mesto za ovakvu radionicu budući da Delegacija Evropske unije u Srbiji propagira ekološke standarde, a Srbija prilagođava i menja svoje zakone na osnovu dobre ekološke prakse EU’’.

Menadžerka EU info kutka Danijela Vučić je istakla da je septembar ,,zeleni’’ mesec i izrazila bojazan da je ,,naša planeta sve ugroženija, ali mi možemo mnogo toga da uradimo da stvorimo zdraviju i lepšu sredinu’’.

Radionicom ,,Odgovorno biram da recikliram’’ u Nišu je započeta kampanja ,,Evropa za zelenu Srbiju’’. Detalje o ostalim događajima u okviru kampanje možete pogledati ovde .

Share and Enjoy !

0Shares