EU info kutak u Nišu je i ove godine tradicionalno nizom aktivnosti proslavio Dan Evrope. Uz raznovrstan sadržaj, obeležen je značajan datum, 9. maj, koji nas podseća na najvažnije evropske vrednosti i značaj ujedinjene, stabilne Evrope.

U periodu od 7. do 11. maja, EU info kutak u Nišu je organizovao mnogobrojne događaje koji su deo Nedelje Evrope, u sklopu kampanje #EUzaTebe. Tokom nedelje, EU info kutak proslavio je i tri godine rada u novom prostoru u Voždovoj ulici. Ovim povodom, 8. maja organizovan je prijem za partnere, saradnike i kolege, koji su svojim angažovanjem i podrškom doprineli da kutak uspešno funkcioniše u prethodnom periodu.

Dan Evrope, 9. maj, započeli smo EU kvizom za učenike srednjih škola koji su imali priliku da pokažu svoje znanje o Evropskoj uniji, zemljama članicama, istorijatu, tradiciji i kulturnom nasleđu evropskih zemalja.

EU info kutak i Grad Niš  su zajedničkom aktivnošću, projekcionim mapiranjem zastava Evropske unije i Republike Srbije na zgradi Narodnog pozorišta, obeležili Dan Evrope. Ideja aktivnosti bila je da se simbolično dočaraju sinergija i zajednički napori Srbije i Evropske unije u približavanju naše zemlje zajednici evropskih naroda.

Završna manifestacija u okviru Nedelje Evrope u Nišu biće Dan evropskih vrednosti, koji EU info kutak u partnerstvu sa Gradom Nišom i u saradnji sa lokalnim partnerskim organizacijama, organizuje 11. maja od 11 do 13 sati na Platou kod Kalče.

Ovogodišnja krovna kampanja Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu realizuje se pod nazivom #EUzaTebe, sa idejom da se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija.