EU info point Novi Sad, povodom Zelene nedelje 2015. organizuje nagradno takmičenje za učenike srednjih škola Novog Sada i Vojvodine, pod nazivom „Moj eko selfi“.

Ko može da učestvuje?

U okviru konkursa mogu da učestvuju učenici svih razreda bilo koje trogodišnje i četvorogodišnje srednje škole sa teritorije Vojvodine.

Šta treba da uradim?

Napravi „selfi“ fotografiju na kojoj ćeš pokazati na koji način provodiš slobodno vreme u prirodi, na otvorenom, u parku, na jezeru, reci, ili negde drugo. U takmičenje ulaze samo one fotografije na kojima se vidi da prirodu čuvaš i ponašaš se prema njoj zaštitnički i blagonaklono. Možeš poslati samo jednu fotografiju na kojoj ćeš obavezno biti ti, ali mogu biti i tvoji prijatelji ili porodica.

Gde i kada da pošaljem?

Fotografiju pošalji najkasnije do 12. juna do 12h, na mejl adresu:officens@euinfo.rs, a u telo mejla napiši svoje kontakt podatke: Ime i prezime, datum rođenja, naziv škole, poštansku i internet adresu.

Šta su nagrade?

EU info point u Novom Sadu i stručni žiri izabraće 3 najbolje fotografije. Nagrade za 3 najbolje fotografije su vaučeri za kupovinu knjiga u iznosu od 3 000 dinara za prvonagrađenu fotografiju i 2 000 din za drugo i treće mesto. Pored vaučera, vlasnici najboljih fotografija dobiće i poklon pakete promotivnog materijala EU info pointa Novi Sad. Sve fotografije pristigle na konkurs moćiće da se vide u EU info pointu u Novom Sadu.

Kada i kako ću saznati rezultate?

Pobednici konkursa biće proglašeni 19. juna na Facebook stranici EU info point Novi Sad (www.facebook.com/euipnovisad) kao i na sajtuwww.euinfo.rs.
Zelena nedelja 2015. godine obeležava se na različite načine širom Evrope. Evropska nedelja održivog razvoja traje od 30. maja do 5. juna 2015. godine. Cilj obeležavanja nedelje održivog razvoja jeste podsticanje i bolja vidljivost aktivnosti, projekata i događaja koji promovišu održivi razvoj.

Priroda je od vitalnog značaja za naše zdravlje i blagostanje. Svi mi zavisimo od hrane, energije, vazduha, vode i sirovina koje čine život mogućim i pokreću razvoj. Planetu delimo sa izuzetnom prirodnom raznolikošću koja je izvor inspiracije, učenja i rekreacije; deo našeg kulturnog nasleđa i doprinos kvaliteta života.

Zelena nedelja se ogleda u promovisanju dobrobiti koje dobijamo iz prirode i osmišljavanju načina na koje je možemo zaštititi. Zelena nedelja nudi jedinstvenu priliku za debatu i razmenu iskustava i dobre prakse iz oblasti očuvanja i zaštite životne sredine.

Osim fotokonkursa, EU info point Novi Sad u okviru obeležavanja „Zelene nedelje“ 05 jun,  od 10.00 do 13.00 u Zgradi Pokrajinske vlade organizuje Seminar za nastavno osoblje osnovnih i srednjih škola Vojvodine, na temu “ Reciklaža – standardi i iskusta Evropske unije i primena u školskim sredinama.

Share and Enjoy !

0Shares