EU info centar učestvovao je na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu u ponedeljak, 22. oktobra, kao gost na štandu Ministarstva za evropske integracije. Tema je bila u skladu sa obeležavanjem Evropske godine kulturnog nasleđa, pa su posetioci mogli da dobiju tematske publikacije kao što su brošure o kutlrunom nasleđu, kao i da vide filmove kojima se promoviše nacionalno nasleđe čije je očuvanje ili obnovu pomogla EU: sinagoga u Subotici, tvrđave u Golupcu i Pirotu i drugi spomenici kulture.

Najviše pašnje privukli su kviz „Upoznajmo bolje naše kulturno nasleđe“ i „zid kulture“ na kome su posetioci mogli da napišu šta smatraju kulturnim nasleđem. Publikacije EU info centra i Ministarstva za evropske integracije bile su dostupne svim posetiocima, među kojima je najviše bilo mladih.

EU info mreža i Delegacija EU u Srbiji obeležavaju Evriopsku godinu kulturnog nasleđa kampanjom koja se od početka godine sprovodi u više gradova a sastoji se od poseta institucijama kulture, spomenika, debata, izložbi i promocije uspešnih EU projekata u oblasti kulture.

Share and Enjoy !

0Shares