Članovi Dečijeg centra u Nišu odigrali su ekološki kviz uz prisustvo predstavnika EU info kutka Niš i Uprave za saobraćaj Grada Niša. Đaci su pokazali zavidno znanje o reciklaži, očuvanju životne sredine, emisiji štetnih gasova, uštedi energije.

Predsednica žirija, menadžerka EU info kutka Danijela Vučić rekla je, po završetku kviza da su ovi mladi učesnici ,,zaista bili sjajni i puni znanja. Ne sumnjam da će imati ko da nam čuva planetu’’. Oduševljenje prikazanim znanjem nije krio ni član žirija Marko Lilić koji je pozvao takmičare i njihove drugove iz Dečijeg centra da dođu na ,,Dan bez automobila koji će u centru Niša biti obeležen atraktivnim manifestacijama 22. septembra’’.

Aneta Cekić iz Dečijeg centra je ocenila da su ovakve manifestacije veoma značajne za decu budući da se tako ,,na zanimljiv način razvija njihova svest o okolini. Mnogo je bitno da znaju da poštuju prirodu i ono što im je priroda dala’’.

Na Dan bez automobila, pobednici kviza dobiće kacige kao nagrade od Grada Niša. Sa takmičenja se mališani, međutim, nisu vratili praznih ruku već su dobili poklone EU info kutka i eko liflete kreirane za potrebe kampanje ,,Evropa za zelenu Srbiju“ .