Treća međunarodna konferencija o bezbednosti dece „Bezbednost i odgovornost“ u organizaciji Fondacije „Tijana Jurić“, održava se 25. septembra u hotelu „Patria“ u Subotici, a ovim povodom u novosadskom EU info kutku organizovana je konferencija za novinare na kojoj su govorili Igor Jurić i Bojana Latinović iz ove fondacije.

Konferencija će okupiti stručnjake iz Srbije i inostranstva koji će razgovarati o tome kako poboljšati bezbednost dece i unaprediti mehanizme za prevenciju nasilja nad decom. Kako kaže Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, konferencija „Bezbednost i odgovornost“ biće svojevrsan podsetnik državi, društvu i svakom pojedincu da na poboljšanju bezbednosti dece mora svakodnevno da se radi.

„Na konferenciji će učestvovati stručnjaci koji će govoriti o četiri oblasti – o brzoj potrazi za nestalom decom, represivnim merama za teška ubistva dece poput kazne doživotnog zatvora, opasnostima na internetu, a tema panel diskusije biće vršnjačko nasilje koje je odavno uzelo maha i u Srbiji. Posebnu pažnju posvetićemo kazni doživotnog zatvora za čije se uvođenje u pravosudni sistem Srbije zalažemo duže od godinu dana“, dodaje on.

Konferenciju će otvoriti premijerka Srbije, Ana Brnabić, a događaju će prisustvovati i ambasadori Švedske i Belgije. Detaljne informacije o konferenciji, ušesnicima i temama nalaze se na ovom linku.

Share and Enjoy !

0Shares