Povodom međunarodnog festivala fotografije „Belgrade Photo Month“, u EU info centru je otvorena izložba “Novi talenti” na kojoj su su predstavljeni pobednički radovi međunarodnog takimičenja iz prethodne tri godine.

U okviru Beogradskog meseca fotografije tri godine zaredom je organizovan foto konkurs i međunarodno takmičenje za mlade fotografe pod nazivom „Novi Talenti“.

Cilj konkursa je davanje podrške i promovisanje mladih umetnika i fotografa, i omogućavanje njihove buduće saradnje sa lokalnim i nacionalnim institucijama, kao i sa evropskim i svetskim festivalima fotografije.

Festival „Belgrade Photo Month“, zajedno sa EU info centrom, je prepoznao vrednost u podršci mladim fotografima kao vid kulturnog nasleđa i ovim putem želi da otvori put mladim fotografima da predstave svoja ostvarenja na međunarodnoj fotografskoj sceni.

Autori čije radove možete videti na izložbi su Allison Morris, Jakub Ochnio, Teodora Ivkov koji su na konkursu pobedili 2016, zatim Luka Trajković, Oleksandr McQuartz i Paweł Starzec koji su dobitnici za 2017. godinu i Adam Żądło, Miljan Vuletić i Nanna Heitmann koji su osvojili ovogodišnju nagradu.

Događaj finansijski podržavaju Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i EU info centar.

Izložba će trajati do 11. maja 2018. godine.

#EuropeForCulture • #EvropaZaKulturu

Više o Beogradskom mesecu fotografije možete saznati na  http://www.belgradephotomonth.org/sr/glavna/