Novi internet portal EU pomaže studentima da pronađu kurseve za bilo koji od 24 zvanična evropska jezika

Srpski studenti u potrazi za kursem bilo kog jezika koji se podučava u Evropi, sada mogu pretraživati prvu platformu koja navodi mogućnosti za učenje bilo kog od 24 zvanična evropska jezika. U okviru StudyPortals, međunarodne platforme za izbor studija koja studentima širom sveta pomaže da pronađu i uporede obrazovne programe po svojoj meri u Evropi, najnoviji projekat EU usmeren na pružanje pomoći ljudima pri pronalaženju raspoloživih opcija za učenje novog ili usavršavanje jezika koji uče od ranije, rezultirao je Portalom za učenje jezika.

Evropska komisija je finansirala i izradu nekoliko studentskih portala kroz projekte u okviru Programa celoživotnog učenja ili Erazmus Mundusa. Kao rezultat, stvorena je trenutno vodeća evropska platforma za izbor studija. Ostali partneri su državni instituti i akademska udruženja, kao što su DAAD, Nuffic, CIMO, British Council, ACA, UNESCO i drugi.

Prepoznavši da veliki broj osoba želi da nauči novi jezik, iz akademskih, profesionalnih ili ličnih razloga, ali ima problem da pronađe sve raspoložive opcije, StudyPortals je osmislio Portal za učenje jezika koji daje sveobuhvatni pregled kurseva i škola jezika u Evropi.

Poput svojih kolega iz Evrope, sada i srpski studenti mogu da pretražuju najveću evropsku platformu za kurseve jezika koju je Evropska komisija sufinansirala i razvila zajedno sa Linguaid-om i Centrom za jezike, lingvistiku i oblasne studije (LLAS) Univerziteta u Sautemptonu: www.LanguageLearningPortal.com.

Ovo je prva platforma koja pruža uvid u mogućnosti za učenje bilo kog od 24 zvanična evropska jezika. Portal je razvijen u sklopu projekta “Hello! Home of European Language Learning Opportunities” u okviru Programa za celoživotno učenje (KA2 Jezici) Evropske komisije.

Misija projekta je da ljude motiviše i pomogne im da pronađu kurs jezika koji im najviše odgovara.

Ovaj projekat predstavlja izuzetnu inicijativu koja studentima pruža informacije o tome na koji način da izaberu kvalitetan kurs koji se uklapa u njihov budžet i pomaže pri razumevanju različitih oznaka kvaliteta i akreditacija škola.

Različite internet stranice za odabir studija u sklopu portala Study Portals popularne među studentima širom sveta i beleže preko tri miliona poseta mesečno.

“Veliki broj posetilaca portala želi da studira u inostranstvu ali im je potrebno da usavrše znanje jezika pre nego budu primljeni na univerzitet”, kaže Edvin van Rest, direktor portala Study Portals.

“Portal za učenje jezika će ostvariti uspeh iz prostog razloga što za nas već zna veliki broj potencijalnih učenika jezika a znamo i kako da napravimo korisne i popularne internet stranice za odabir studija.”

Pročitajte više o ovom portalu:

ec.europa.eu/languages/inspire/3110-language-learning-portal_en.htm

thepienews.com/news/studyportals-launch-languagelearningportal-com

Share and Enjoy !

0Shares