Dve jesenje radionice o podkastima održane su u organizaciji novosadskog EU info kutka već tradicionalno zainteresovanim učesnicima. Kako smo i mi od marta prešli gotovo onlajn , u ovom slučaju to se pokazalo vrlo korisnim, jer smo na našin predavanjima mogli da ugostimo oko 100 „budućih“ podkastera.

Radionicu je vodila Goranka Jednak Maksimović, producentkinja audio sadržaja  i predstavnica Radiodays Europe koja je i ovaj put govorila o besplatnim i jednostavnim alatima za pokretanje sopstvenog podkasta.

U svetu je podkast deo mejnstrima, dok je kod nas još uvek u začetku. Zato su ove radionice više nego korisne za sve one koji se interesuju za ovakav medijski format. Podkasti ne prestaju da budu na vrhu svoje popularnosti, pogotovo u doba pandemije kada su mnoge stvari „preko noći“ postale onlajn.

Oni su svoju masovnu ekspanziju doživeli još pre nekoliko godina, a njihova popularnost sve više raste. Uobičajen su digitalni format u svetu i kod nas. Za izradu podkasta potrebno je 0 dinara, ali mnogo dobre volje i upornosti. Treba da imate samo telefon.

Svi koji su odslušali prvo predavanje i razrađivali su svoju ideju u međuvremenu, imaju priliku da konačno uobliče svoj budući podkast.  Sa Gorankom su pričali o svemu što ih  muči na tom putu. Rasprave sa grupom o evenualnim problemima sa kojima se svaki novi podkaster susreće nepresušan su izvor informacija, ali i podstreh da se nastavi sa dobrom idejom.

Share and Enjoy !

0Shares