Uoči pretpremijere predstave ,,Ulica usamljenih automobila’’, Nišlije su mogle da kroz obilazak Narodnog pozorišta u Nišu saznaju kako se priprema predstava, gde se kroje kostimi, odakle inspicijent poziva glumce da izađu na scenu, a gde se ‘’skriva’’ diskretni šaptač. Reč je o događaju ,,Pričamo o kulturi u Narodnom pozorištu’’ koji je EU info kutak Niš organizovao u saradnji niškim teatrom u okviru obeležavanje Evropske godine kulturnog nasleđa.

,,Narodno pozorište sutra puni 131 godinu što ga čini jednim od najstarijih u Srbiji i, svakako, najbitnijim u ovom delu zemlje’’, kazala je producentkinja Marija Peternel okupljenima. Prva predstava je odigrana 1887. godine u formi putujućwg pozorišta, a Narodno pozorište se u zgradi na Sinđelićevom trgu nalazi od 1939. godine.

Pozorišna producentkinja Ivana Madić objasnila je prisutnima kako izgleda produkcija predstave od početka do kraja naglasivši da je rad na ,,Ulici usamljenih automobila’’ trajao gotovo dva meseca bez prekida, slobodnih dana ili vikenda. Podsetila je da je tekst pomenute predstave koji je pisao niški pisac Zoran Pešić Sigma nagrađen na Sterijinom pozorju, a komad režirala Đurđa Tešić.

Posetioci su, osim dešavanja iza kulisa, bili u ekskluzivnoj prilici da čuju i finalnu tonsku probu i osete atmosferu na sceni pred samu predstavu, a potom i odgledaju pretpremijeru ,,Ulice usamljenih automobila’’ koju su na karaju pozdravili gromkim aplauzom.

Share and Enjoy !

0Shares