Ekološka radionica „Nikad nije kasno da se bude energetski efikasan“ održana je u EU info kutku Niš u okviru kampanje ,,Evropa za zelenu Srbiju’’ koja traje do 24. septembra.

Ekolozi iz NVO Zeleni ključ su sa polaznicima Ekološke sekcije Prehrambeno-hemijske škole u Nišu diskutovali o značaju energetske efikasnosti, ali i praktičnim primerima pokazali šta na delu predstavlja ušteda energije. ,,Zadatak današnje radionice je da vam ukažemo na to kako sami možete da utičete na klimatske promene, ali i da utičete na roditelje, komšije, drugove ili i sami pokrećete akcije koje se tiču ekologije i održivog razvoja’’, poručila je prisutnim školarcima predsednica NVO Zeleni ključ Olivera Milošević.

radionica-2

Menadžerka javnog prostora EU info kutka Niš Bojana Petrović podsetila je mlade ekologe na brojne aktivnosti koje se tiču očuvanja životne sredine. ,,Septembar je ove godine ,,zeleni’’ mesec, u petak smo počeli sa obeleževanjem Evropske nedelje mobilnosti akcijom Zeleni pešački prelaz kojom smo poručili da treba koristiti alternativne vidove prevoza kako bismo zaštitili okolinu’’.

Najveću pažnju niških srednjoškolaca izazvali su eksperimenti pa su mladi ekolozi na praktičnim primerima videli kako Sunce daje energiju mini vetrenjači i automobilčiću.

Share and Enjoy !

0Shares