Vesna Novković, negovateljica iz Donje Lopušnje kod Vlasotinca, jedna je od 15 heroja koje su građani Srbije izabrali na nagradnom konkursu Delegacije EU “Oni su heroji” čiji je cilj bio da prepozna i nagradi angažovane pojedince koji su tokom pandemije svojim zalaganjem i požrtvovanjem pomogli ljudima u svom okruženju i lokalnoj zajednici.

Sonja Urošević, novinarka i urednica portala Megafon iz Niša, posetila je Vesnu, snimila priču o njenom radu i posvećenosti da pomogne onima koji je to najpotrebnije. Sada je taj video prilog prepoznat kao jedan od najboljih i nagrađen na medijskom konkursu „Drugačije od drugih“ koji realizuje Stalna konferencija gradova i opština – SKGO.

Priča o Vesni Novković jedan je od primera koliko je važno u teškim trenucima biti solidaran, pomoći drugima i hrabro se suprotstaviti svim izazovima.

„U vreme pandemije najvažnije je da znamo kako da zaštitimo svoju porodicu i sebe, a s vremena na vreme neophodan nam je predah od informative, neka priča koja će da nas obraduje, inspiriše, podstakne na aktivnost” započinje priču Sonja Urošević i dodaje da je misija Megafona da i u uslovno rečeno normalnim okolnostima  svojim pratiocima donese pozitivne priče iz svakodnevnice.

“Pogotovo u prethodnih skoro godinu dana smo se trudili da budemo “oaza” – mesto gde možete da dođete kad vam je teško i povratite veru u ljude, društvo ili sebe. Upravo zato se na našem portalu našla priča o Vesni iz Vlasotinca. Ona je prava inspiracija za svoju okolinu, za nas u Megafonu, za sve naše pratioce, ali i za celu Srbiju, jer je glasovima ljudi iz cele zemlje izabrana za jednog od heroja na konkursu Delegacije EU u Srbiji” poručuje Sonja Urošević.

Priču o Vesni pogledajte u nastavku.

Ovaj video prilog jedan je od pet nagrađenih na osmom medijskom konkursu SKGO „Drugačije od drugih“ organizovanog u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“  koji finansira Vlada Švedske.

Autor fotografije: Vanja Keser

Share and Enjoy !

0Shares