Mladi muzičari iz čitave Srbije, šesnaestoro solista i bendova, i ove godine je predstavilo svoj talenat na Youth stage-u u okviru renomiranog Nišville jazz festivala u niškoj Tvrđavi.

Podsetimo, Youth Stage je pre četiri godine osnovan uz podršku Evropske unije i od tada je nekoliko stotina mladih muzičkih umetnika dobilo priliku da promoviše svoje stvaralaštvo pred brojnom, internacionalnom festivalskom publikom.

Prema procenama organizatora, ovogodišnji Nišville posetilo je oko 170 hiljada ljudi, od čega petinu čine stranci. To, međutim, nije konačna brojka budući da su pojedini nastupi koji je trebalo da se održe u subotu, 12. avgusta, zbog jakog nevremena, pomereni za petak, 18. avgust.

Iste večeri je, zbog oluje i bezbednosnih rizika, skraćena i akcija EU info kutka Niš u Tvrđavi na kojoj je sa prolaznicima proslavljen Dan mladih uz nagradni EU kviz, besplatno fotografisanje ispred atraktivnih scenografija sa motivima džeza i Evropske unije i muziku sa Youth stage-a.

Ova aktivnost niškog EU info kutka će se ponoviti u petak, 18. avgusta kod Salona 77 u niškoj Tvrđavi u večernjim časovima.

Share and Enjoy !

0Shares