Pred veliku premijeru Šekspirovog komada „Kako vam drago“, koja će otvoriti ovogodišnji Nišville Jazz festival, imamo veliko zadovoljstvo da vas u četvrtak, 25. jula od 18h, pozovemo na zajednički  razgovor ispred Jazz muzeja u Tvrđavi, uz kafu sa poznatim pozorišnim rediteljem Nikitom Milivojevićem.

Milivojević će ovom prilikom govoriti o svom radu i važnim rezultatima u dugogodišnjoj bogatoj karijeri, internacionalnom Šekspir festivalu čiji je osnivač, a koji je dobio i priznanje Evropske asocijacije festivala, kao i o mnogobrojnim temama koje su od velikog značaja za kulturu u našoj zemlji. Ima značajno domaće i internacionalno iskustvo, režirao je u velikom broju evropskih zemalja, od Grčke, Severne Makedonije, Slovenije, Turske, Nemačke, Italije, pa sve do Engleske i Šekspirovog „Glob teatra“ u Londonu.

U iščekivanju pozorišne premijere „Kafu sa Nikitom Milivojevićem“ za sve zainteresovane sugrađane i sugrađanke organizuje EU info kutak u Nišu u saradnji sa Nišvilom. Dođite u Jazz muzej u Tvrđavi, da pričamo o Šekspiru, pozorištu, savremenom u klasicima.

Zvaničnom premijerom predstave “Kako vam drago” po tekstu Šekspira, 2. avgusta biće otvoren ovogodišnji Nišville. Predstava je koprodukcija Nišvila i Narodnih pozorišta iz Niša i Kruševca. Festival Nišville održava se od 2. do 11. avgusta.

Delegacija Evropske unije i EU info kutak u Nišu i ove godine podržavaju Nišville festival i Youth stage, koji pruža priliku talentovanim mladim muzičarima da iskuse veliku scenu i osete značaj prvog aplauza.

Iz organizacionih razloga, prisustvo razgovoru potrebno je najaviti na officenis@euinfo.rs ili 018/254-461, najkasnije do 25. jula u 15 sati.