Novosadski EU info kutak organizovao je prezentaciju programa Erasmus+ i mogućnosti za razmenu studenata na Sajmu obrazovanja u Bačkom Petrovcu. Ovo je deveti Sajam obrazovanja u Gimnaziji „Jan Kolar“ sa domom učenika, u sklopu koga je prestavljeno preko 20 visokih škola i fakulteta iz Srbije i Slovačke.

„Ovu manifestaciju organizujemo kako bi se učenici naše Gimnazije, kao i ostali srednjoškolci koji su nam došli u goste, upoznali sa mogućnostima koje im se nude u daljem školovanju. Smatramo da ćemo im na ovaj način olakšati odluku da se upišu na neki od fakulteta u Srbiji ili Slovačkoj“, rekla je direktorka Gimnazije Ana Medveđova, na otvaranju Sajma obrazovanja.

Prisutne je pozdravio i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić koji je istakao da su ovakvi događaja na kojima su predstavljene mogućnosti za obrazovanje veoma korisni, što je podjednako važno za mlade kojima su namenjeni ali i za lokalnu zajednicu čiju će budućnost oni graditi.

Predstavnice EU info kutka, u saradnji sa volonterima i volonterkama novosadskog ogranka organizacije Erasmus Students Network, informisale su buduće studente o mogućnostima za razmenu, procedurama za prijavljivanje, potrebnoj dokumentaciji i ostalim uslovima koje je potrebno ispuniti kako bi se školovali u inostranstvu.

Share and Enjoy !

0Shares