Šestoro mladih učestvovaće 5. februara od 12 časova na prvoj ovogodišnjoj debati u EU info kutku u Nišu, koja je organizovana u sklopu projekta Evropska škola debate.

Na debati će govoriti Aleksandra Ignjatović i Aleksandra Pešić sa Filozofskog fakulteta, Anđela Nedeljković iz Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Jagodine, te Đorđe Cvetković, Dušan Zdravković i Radovan Čejović sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu. Oni će debatovati na temu „Da li su sjedinjene evropske države rešenje za budućnost Evrope?“.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informacioni centar Evropske unije, EU info kutak Niš i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih pet godina pohađalo više od 300 srednjoškolaca i studenata iz više od 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 20 javnih debata. U maju svake godine u sklopu promocije Dana Evrope, završna debata i ceremonija dodele diploma održavaju se u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Svi koji su zainteresovani da prisustvuju debati u Nišu mogu se javiti najkasnije do 4. februara u 15 časova na mejl adresu officenis@euinfo.rs ili na broj telefona 018/254-461.