U utorak 7. novembra u okviru kampanje za mlade EVROPA ZA TEBE, EU info centar, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i Privredna komora Srbije organizuju dan otvorenih vrata pod nazivom Mladi i privreda – Kako do uspešnog biznisa.

Ovaj događaj, kojim se obeležava i Evropska nedelja malih i srednjih preduzeća (European SME Week), organizuje u Privrednoj komori sa početkom od 11 časova, za sve mlade preduzetnike i one koji to žele da budu: oni će imati priliku da od uspešnih mladih privrednika saznaju koji su to najperspektivniji poslovi kojima mogu da se bave, kao i da čuju na koji način Evropska unija i Privredna komora Srbije podržavaju razvoj omladinskog sektora, sa akcentom na njihovo stručno i poslovno osnaživanje. Cilj ovog jednodnevnog događaja je da učesnici dobiju sve neophodne odgovore za eventualne probleme pri vođenju odnosno otpočinjanju posla, kako bi oni bili blagovremeno otklonjeni i kako bi neometano mogli da upravljaju svojim preduzećem.

Medijima će se obratiti predstavnici Delegacije EU u Srbiji, EU info centra i Privredne komore Srbije.

Svi zainteresovani učesnici imaće priliku da od uspešnih mladih privrednika, ujedno i članova Saveta za omladinsko preduzetništvo Privredne komore Srbije, Marka Šćepanovića iz preduzeća Ono Bikes, Ilije Dragišića iz preduzeća DIMIS creating & improving brands i Miloša Došena ispred Tokamak Consulting agencije, postavljaju pitanja i dobiju odgovore na pitanja poput: koji su to kanali pomoću kojih mogu izvršiti distribuciju robe; koliko je bitno istraživanje potreba tržišta za proizvodom koji se nudi pre otpočinjanja poslovnog poduhvata; koliko je bitan marketing, finansijska pismenost, poznavanje pravanih i administrativnih procedura za sve one mlade osobe koje vode odnosno žele da vode uspešno preduzeće.

Uslovi za učešće su:

  • do 35 godina starosti
  • da su zainteresovani za pokretanje, odnosno da su već pokrenuli sopstveni biznis

Radni plan za događaj možete preuzeti OVDE.

Svi oni koji su zainteresovani da se prijave i učestvuju na događaju mogu to da urade tako što će preuzeti Pozivno pismo koje u sebi sadrži link za online apliciranje. To možete uraditi OVDE.

Kampanju „Evropa za tebe“ organizuju Delegacija EU u Republici Srbiji i EU info centar. U saradnji sa mnogobrojnim partnerima, u periodu od kraja septembra do kraja decembra 2017. godine EU info centar organizovaće niz događaja namenjenih mladima, i to u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Novom Pazaru. Sve događaje možete pratiti preko #EUzaTebe i internet prezentacije www.euinfo.rs