Za učenike Ekonomsko-trgovinske škole u Novom Pazaru organizovana je prezentacija programa Evropske unije koji su namenjeni i dostupni mladima u Srbiji. Razgovor sa mladima pod nazivom „Mladi i Evropska unija – predstavljanje programa Evropske unije za mlade“ imao je cilj da omogući informisanje i podsticanje mladih da iskoriste mogućnosti koje nudi program Erazmus plus, kao i mogućnosti za volontiranje u zemljama Evropske unije u okviru Evropskog volonterskog servisa.

Razgovor i prezentaciju vodio je Teo Taraniš, član Tima Evropa Srbija. Mladima se obratila i Marina Rakić, predstavnica EU info centra iz Beograda, koja je mlade upoznala sa  aktivnostima koje EU info mreža u Srbiji sprovodi sa ciljem informisanja građana o procesu evropskih integracija.

Tokom diskusije mladi su izrazili interesovanje za korišćenje programa koji su predstavljeni i postavljali pitanja u vezi sa načinima za konkurisanje. Takođe, naglasili su značaj pružanja konkretnih informacija mladima kako bi mogli da koriste benefite koje proces evropskih integracija donosi.

Prezentacija je organizovana u okviru aktivnosti Tima Evropa Srbija uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i EU info centra.