Mladi ljudi iz Niša, Kruševca i Novog Pazara, njih 28-oro, usvojilo je, nakon diskusije, svoje preporuke iz oblasti kulture, nastale nakon istraživanja zemalja članica Evropske unije.

Reč je o prvom sastanku mladih iz pomenuta tri grada, održanog u EU info kutku u Nišu kroz projekat “EU Ambasadori“ koji finansira Ministarstvo za evropske integracije.

Pomenuti projekat ima cilj da direktnim uključivanjem mladih u proces istraživanja o članstvu i procesu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji neposredno približi mladima u Nišu, Kruševcu i Novom Pazaru važnost i značaj integracije sa Evropskom unijom.

U okviru projekta izabrano je 28-oro mladih koji su prošli edukativni program na Kopaoniku i upoznali se sa radom Evropske unije i procesom pristupanja. Nakon toga, istražili su oblasti kulture, obrazovanja i preduzetništva u Evropskoj uniji, a prikupljene informacije predstaviće vršnjacima na plenarnim sednicama u Nišu, Kruševcu i Novom Pazaru, sa kojih će najvažnije preporuke biti uvrštene u publikaciju dobrih praksi koje Srbija treba da sledi tokom procesa pridruživanja EU.