Koje teme su u medijima obeležile 2020. godinu, kako su mediji o tome izveštavali, šta je i zbog čega bilo najpraćenije i najčitanije?  Na kraju ove, po mnogo čemu  turbulentne, nesvakidašnje i neizvesne godine, vreme je da sumiramo utiske. O svemu što je obeležilo 2020. godinu u medijima razgovaramo 24. decembra od 17 sati na Online medijskom prelistavanju, koje organizuje EU info kutak Niš, a gost će biti Marko Prelević, odgovorni urednik Nedeljnika.

Kroz razgovor ćemo se osvrnuti na teme o kojima je Nedeljnik pisao, šta je izazvalo najveće reakcije publike, ali i pričati o tome šta je bilo naupečatljivije u drugim medijima. Analiziraćemo najzastupljenije teme, način na koji se o tome govorilo i pisalo, koje su pozitivne, a koje negativne strane u „moru informacija“ kojima smo svakodnevno izloženi.

Marko Prelević je odgovorni urednik magazina Nedeljnik, koji će u 2021. obeležiti 10 godina kako se objavljuje. Iz novinarske je porodice, karijeru je započeo u Večernjim novostima. Dobitnik je nagrade “Bogdan Tirnanić” za kolumnistu godine, koju dodeljuje Udruženje novinara Srbije (UNS)

Online Medijsko prelistavanje sa Markom Prelevićem realizuje se posredstvom platforme Zoom. Svi zainteresovani za praćenje treba da se registruju popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi ispod, kako bi dobili link pred početak događaja.

PRIJAVNI FORMULAR

Razgovor će biti uživo emitovan i na fb stranici EU info kutka Niš  gde će gledaoci biti u prilici da komentarišu i postavljaju pitanja.

*Ideja niškog EU info kutka je da za svako „Medijsko prelistavanje sa…“ ugostimo po jednog stručnjaka iz oblasti medija koji će sa publikom otvoreno razgovarati o značajnim temama o kojima su mediji u minulom periodu izveštavali. Važan segment u ovom ciklusu događaja je medijska pismenost, a naš cilj je da ukažemo na to koliko je važno detaljno posmatrati i analizirati medijske sadržaje, kako bismo prepoznali šta je objektivno izveštavanje, a gde se krije manipulacija.

Prethodno su naši gosti bili urednica servisa BBC na srpskom Aleksandra Nikšić, glavni i odgovorni urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović, novinar i voditelj Dragan Ilić, a zatim u online formatu dopisnik RTS-a iz Brisela Dušan Gajić i novinarka televizije N1 Jelena Zorić.

 

Share and Enjoy !

0Shares