EU info kutak u Nišu organizuje novo „Medijsko prelistavanje sa…“ u okviru ciklusa događaja na kojima razgovaramo sa istaknutim medijskim profesionalcima i analiziramo značajne teme koje su u medijima obeležile protekli period.

Naš naredni gost je Dragan Ilić, radijski i televizijski novinar i voditelj 28. februara od 17 sati u prostorijama EU info kutka u Nišu. 

I ovom prilikom ćemo po uobičajenoj praksi sa gostom prelistavati vesti u medijima koje su bile najaktuelnije u minulom periodu.  Analiziraćemo kakve poruke šalju mediji, kome ih upućuju i kako čitaoci, gledaoci i slušaoci prihvataju informacije koje im dolaze posredstvom medija. Kao i na prethodnim prelistavanjima, jedan od najvažnijih ciljeva događaja biće da ukažemo na značaj medijske pismenosti i mehanizama kojima možemo doći do boljeg razumevanja vesti i prepoznati manipulacije kojima smo često izloženi u medijima.

Tokom prelistavanja sa Draganom Ilićem poseban osvrt imaćemo na to koja je uloga radija danas i kako može da zadrži kredibilitet i uticaj u vremenu kada slike i vizuelni doživljaji nadjačavaju suštinu.

Dragan Ilić je poznati radijski i televizijski novinar i voditelj sa više od 25 godina iskustva rada u medijima. Kreirao je i vodio emisije “TV Manijak”, “Taksi B92”, “Manijaci na točkovima” a sa koleginicom Goricom Nešović vodi jedan od najslušanijih jutarnjih programa „Buđenje“. Kolumnista je nedeljnika Vreme i deo tima „Četiri i po muškarca“ u okviru emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

Ideja EU info kutka je da za svako „Medijsko prelistavanje sa…“ ugostimo po jednog stručnjaka iz oblasti medija koji će sa publikom otvoreno razgovarati o značajnim temama o kojima su mediji u prethodnom periodu izveštavali. Prvo medijsko prelistavanje organizovano je sa urednicom servisa BBC na srpskom jeziku Aleksandrom Nikšić, a zatim sa glavnim i odgovornim urednikom lista Danas Dragoljubom Dražom Petrovićem.

Prisustvo „Medijskom prelistavanju sa Draganom Ilićem“ je besplatno za zainteresovane građane. Iz organizacionih razloga i zbog ograničenog broja mesta, potrebno je najaviti dolazak popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi ispod.  

FORMULAR ZA PRIJAVU

Share and Enjoy !

0Shares