Međunarodni dan deteta obeležen je u EU info kutku u Nišu predstavom „Put oko sveta“ lutkarske scene Pepino. Niški mališani su se kroz ovaj  muzičko-scenski komad upoznali sa različitim državama, njihovim običajima, muzikom i osobenostima. „Put oko sveta“ je do sada izvođem po celom svetu više od 500 puta, a dobitnik je i brojnih nagrada i priznanja poput gran prija festivala Zmajeve dečije igre.

„Družićemo se danas sa prijateljima iz lutkarske scene Pepino koji će se potruditi da vam Međunarodni dan deteta bude nezaboravan. Ovu predstavu su pre vas gledali i vaši vršnjaci iz čitavog sveta, a sada ćete uživati u njoj i vi ovde kod nas, informacionom kutku Evropske unije u Nišu“, pozdravila je mališane menadžerka EU info kutka Danijela Vučić. Potom su svi zajedno krenuli u lutkarsko proputovanje – čardašem kroz Mađarsku, sirtakijem kroz Grčku, kazačokom kroz Rusiju, kan kanom kroz Francusku, dok su kauboji projahali Amerikom, a gondolijeri Italijom…

Predstava je bila besplatna, a mališani su, iz solidarnosti prema vršnjacima, doneli dečije knjige u EU info kutak koje će biti podeljene u humanitarne svrhe.

Međunarodni dan deteta obeležava se od 1954. godine.