Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i EU Info Point Novi Sad pozivaju učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola sa teritorije AP Vojvodine da učestvuju na Likovnom konkursu na temu ”MOJ GRAD BEZ AUTOMOBILA”. Konkurs se organizuje u okviru EVROPSKE NEDELJE MOBILNOSTI koja se obeležava u celoj Evropi od 16. do 22. septembra.

Likovni konkurs je otvoren do 18. septembra2015. godine. U tom periodu učenici trebaju da nacrtaju rad, i da crtežom pokažu kako oni zamišljaju alternativne vrste prevoza koji ne zagađuju okolinu. Radovi se mogu predati nastavniku likovnog vaspitanja u školi, poslati poštom ili doneti lično na adresu EU Info Point-a: Bulevar Mihajla Pupina 17, Novi Sad.
Na radovima obavezno napisati ime i prezime učenika/autora, odeljenje, školu i kontakt telefon
.

Za autore najboljih radova su predviđene vredne nagrade:
Prvo mesto: roleri
Drugo mesto: biciklistička kaciga
Treće mesto: biciklističko brojilo

Takođe, dvadest najboljih radova biće nagrađeni rančevima, majicama i EU publikacijama. Predviđene su i nagrade za najaktivnije škole i nastavnike koordinatore.

Najbolji radovi će biti izloženi 22. septembra u prostorijama EU Info Point-a, u okviru obeležavanja ”Dana bez autobomila”, kada će biti organizovana i svečana dodela nagrada. Za sve nagrađane učesnike koji budu sprečeni da dođu na ovu ceremoniju, nagrade će biti poslate poštom.

EUIP NS zadržava pravo da objavi radove na svom sajtu ili promo materijalu.

Kontakt osoba za dodatne informacije je Milisav Milinković, Desk officer EU Info Point Novi Sad.

Kontakt telefoni su: 021/451-625 i 021/451-593 ili na e-mail officens@euinfo.rs