Dodelom priznanja najboljim idejama za uređenje gradskih prostora i panel diskusijom ,,Doprinos mladih razvoju kulture u Evropskoj uniji’’ završena je treća konferencija kreativnih industrija KreNI u Nišu. Tokom pet dana konferencije sedamdestoro mladih je sa međunarodno priznatim stručnjacima iz oblasti advertajzinga, arhitekture, dizajna, IT-ja, menadžmenta u kreativnim industrijama i multimedije radilo na razvijanju ideje ,,pametnih gradova’’. Misija predavača koji su u Niš došli iz  SAD, Holandije, Francuske, Austrije, Italije i Srbije bila je  da ih osnaže da kreiraju inovativna rešenja za probleme koje primećuju u svom okruženju.

Poslednjeg dana KreNI konferencije održana je panel diskusija o doprinosu mladih razvoju kulture u EU na kojoj su govorili članovi Tima Evropa Srbija – ekspertkinja za oblast kulture Lola Joksimović i Marjan Cvetković čija se ekspertiza odnosi na mlade i omladinske politike.  ,,Budite štreberi u pogledu onoga sto vas interesuje, nađite ono sto volite da radite i time se bavite! Pustimo mlade da izvorno budu optimisti. Ne treba da namećemo teme mladima nego da vidimo koja su njihova interesovanja i da onda na osnovu toga pravimo organizacije. Ako imate dobre ideje – sve je moguće’’, poručila je Joksimović. Govoreći o vlastitom primeru kada je pokrenuo volonterski tim Nišvil džez festivala koji je iz godine u godinu dobijao na značaju, član TES-a Marjan Cvetković je želeo da ukaže mladima da ,,se svaki projekat realizuje korak po korak. Treba krenuti od malih stvari – zajednice, škole, fakulteta i verujte mi, moguće je sa nula dinara napraviti projekat koji će dugo živeti’’. Predstavnici Tima Evropa Srbija podsetili su prisutne na EU program za mlade i obrazovanje Erasmus +.

Treća konferencija kreativnih industrija KreNI organizovana je uz podršku Ambasade Holandije u Srbiji, Grada Niša, Erste banke i Delegacije Evropske unije u Srbiji.