Povodom Noći Muzeja, koja se održava 18. maja, u EU info centru (Kralja Milana 7, Beograd) planirane su dve radionice, koje će trajati od 16 časova do ponoći.

Ove aktivnosti namenjene su deci školskog uzrasta, koja će biti podeljena na dve grupe po uzrastu i kombinovaće obrazovanje i kreativnost. Svaka kreativna radionica počinje uvodnim predavanjem “Gradovi Evrope” o ideji slobode kreatnja i izražavanja, simbolično prikazanih kroz slike tipičnih prozora i kapija evropskih gradova, koje će deca upotrebiti u kreativnom radu.

  1. Pogled kroz šarene prozore

Od 16h za decu uzrasta od 6 do 12 godina

Tehnika je kolaž. Deca će koristiti odštampane slike nekih tipičnih prozora i kapija evropskih gradova koje će ukrasiti bojama i kolažiranjem. Prozori se mogu otvoriti kao pop-up. Deca mogu docrtati ptice, cveće ili nešto po svojoj želji. Svoje radove deca mogu poneti sa sobom.

  1. Evropske vedute kroz vreme i prostor

Od 19h za decu od 12 do 18 godina

Tehnika je dekupaž. Slike evropskih veduta sa starih grafika ili modernih fotografija, odštampane su na pirinčanom papiru. Sa njega će biti prenesene na drvenu podlogu. Slike će potom dobiti ramove, ukrašene po želji. Radove će deca moći da ponesu sa sobom.

Zbog ograničenog broja mesta prijave su obavezne. Roditelji mogu prijaviti najmlađe mejlom na info@euinfo.rs ili telefonom, od 10.00 do 19.00 na 011/4045-400

Share and Enjoy !

0Shares