Najbolji kratki austrijski filmovi, raspoloženi i nasmejani gosti i opuštena atmosfera u bašti poznatog niškog kafića, bili su odlična kombinacija tople julske večeri u Nišu. Uz veliko interesovanje publike, EU info kutak u Nišu, u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom, organizovao je u prepunoj bašti kafića „Hush hush“ projekciju kratkih filmova “Österreichische Kurzfilmschau” Austrijske filmske akademije.

Posetioci su ovom prilikom uživali u filmovima koji su nominovani ili su dobili austrijsku filmsku nagradu za najbolji kratki film. Na repertoaru je bilo ukupno pet kratkih filmova različitih žanrova: eksperimentalni, kratki igrani i animirani.

Publika u Nišu pokazala je još jednom veliko interesovanje za evropsku filmsku produkciju i filmove koji dolaze sa značajnim međunardonim referencama. Tokom prikazivanja filmova u Nišu vladala je opuštena atmosfera, a posetioci su i nakon projekcije najboljih ostvarenja austrijskog kratkog filma ostali na svojim mestima da razmene utiske i uživaju u prijatnoj atmosferi.

Tokom 2019. godine, odabrani filmovi iz ovog programa putovaće kroz Srbiju i biti prikazivani u prostorima organizacija sa kojima Austrijski kulturni forum ima saradnju. Cilj programa je da međunarodnoj publici prikaže raznolikost austrijskog filma sa posebnim osvrtom na autore mlađe generacije.

Više fotografija možete naći na FB stranici EU info kutka.

Početkom jula EU info kutak je otvorio sezonu filmova pod vedrim nebom kada je publika u Nišu imala priliku da prati Festival evropskog filma, a pred sam kraj meseca još jednom smo zanimljiva ostvarenja evropske kinematografije predstavili publici na otvorenom, u prijatnom ambijentu i uz odličnu atmosferu.

Aktivnosti koje planiramo da realizujemo u narednom periodu pratite na sajtu www.euinfo.rs ili na nalozima EU info kutka na društvenim mrežama.