U subotu, 27. januara, u Novosadskom EU info kutku, sa pocetkom u 13h, Beogradska otvorena škola (BOŠ)  će predstaviti ovogodišnji konkurs za srednjoškolce “Evropski dnevnik”.

Ovaj konkurs pokriva brojne teme koje su obrađene u publikaciji Evropski dnevnik. Evropski dnevnik ima cilj da olakša informisanje o Evropskoj uniji (EU), njenim vrednostima i mogućnostima koje pruža mladima.

Neke od tema koje su obuhvaćene su odnos Srbije i EU, dalji nastavak obrazovanja u EU, preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, kao i zdravlje i bezbednost građana i građanki. Ovaj informativni vodič osim učenicima i učenicama namenjen je i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo.

Ovogodišnje teme se odnose na: aktivno građanstvo, zdrav život, prevenciju nasilja, pametno učenje, zelene teme, održivu ekonomiju, povezivanje kultura itd.

Želeći da srednjoškolci daju poseban doprinos obeležavanju godine kulturnog nasleđa, Delegacija Evropske unije vas poziva da svoje radove pripremite u okviru specijalne teme za 2018. godinu, a to je: GDE PROŠLOST SUSREĆE BUDUĆNOST – 2018. GODINA EVROPSKOG KULTURNOG NASLEĐA.

Konkurs obuhvata šest kategorija i dve vrste radova:

KATEGORIJE

  1. Literarni radovi;
  2. Likovni radovi;
  3. Novinarski žanrovi;
  4. Foto reportaže ili foto-radovi;
  5. Video forme;
  6. Multimedijalne forme.

VRSTA RADOVA

  1. Individualni radovi;
  2. Grupni radovi.

Pobednici će imati jedinstvenu priliku da u maju mesecu krenu na sedmodnevno putovanje u jednu ili više zemalja Evropske unije!

Rok za dostavljanje radova je 10. mart 2018. do ponoći. Radovi pristigli nakon isteka roka neće biti uzeti u razmatranje.

Vise informacija o samom konkursu i nacinu prijavljivanja mozete pronaci na sajtu: http://www.evropskidnevnik.rs/konkurs.html

Share and Enjoy !

0Shares