Centar za integraciju mladih povodom Međunarodnog dana dece uključene u život i/ili rad na ulici, 12. aprila organizuje konferenciju sa početkom u 13 časova u EU info centru u Beogradu.

Na konferenciji će biti prezentovani rezultati istraživanja „Pravno-socijalni položaj i vulnerabilnost porodica i dece (readmisanata) koja žive u neformalnim naseljima u Beogradu“.

Istraživanje i konferencija realizovani uz pomoć programa “Povratak u nove šanse” koji sprovodi Deutsche Gesellschaft  für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Prisutnima će se obratiti projektni menadžer GIZ Siniša Đurić, menadžerka za socijalnu inkluziju Delegacije EU u Srbiji Mirjana Maksimović, Aleksandar Jugović i izvršni direktor Centra za integraciju mladih Marko Tošić.

Takođe, CiM poziva sve da, u sklopu nedelje u kojoj se obeležava Međunarodni dan dece koja žive i/ ili rade na ulici, posete izložbu fotografija „Dvosmerna ulica“ koja će biti postavljena od 12. do 16. aprila u socijalnom preduzeću Kafe bar „16“ (Cetinjska ulica broj 15a). Izložba prikazuje život dece koja žive i/ili rade na ulici iz dve perspektive: perspektive posmatrača i perspektive dece uključene u život i/ili rad na ulici.