EU info kutak Novi Sad, u saradnju sa Institutom za Evropske poslove i CK13, organizuje projekciju filma “Izdajnici i patriote: branioci i braniteljke ljudskih prava”.

Nakon projekcije, koja traje 30 minuta, biće održana i debata o stanju ljudskih prava u Srbiji ili one oblasti koju Vi ili Vaša organizacija konkretno zastupate. Ispričajte nam kakvo je u stanje te oblasti sa Vaše tačke gledišta.

Projekat „Ko brani branitelje“ podržan je od strane Evropske unije i već dve godine se aktivno bavi pitanjem izazova i problema sa kojima se u Srbiji suočavaju pripadnici organizacija ili pojedinci koji se zalažu za zaštitu ljudskih prava u najširem smislu. Jedan od rezultata rada su bezbednosne smernice za branitelje ljudskih prava koje na vrlo praktičan način usmeravaju organizacije i pojedince kako bi tokom svog rada za bolje društvo bili što bolje zaštićeni od različitih vrsta pritisaka, napada i izazova sa kojima se mogu susresti.

Film je izrađen u sklopu ovog projekta, a uz podršku Evropske unije, u saradnji sa organizacijom Civil Rights Defenders i u produkciji VICE Srbija.

Projekcija filma je 21. novembar od 19 sati u CK13!

Ulaz je BESPLATAN!