U prostorijama EU info kutka u Novom Sadu i Francuskog kulturnog centra počele su radijske radionice, koje će trajati od 14. do 20. oktobra. Ove radionice deo su “Karavana za klimu” koji se od 2018. održava u Srbiji pod pokroviteljstvom Francuskog instituta.

Ovaj projekat ima za cilj jačanje svesti građana Srbije, posebno mladih, da naši prirodni resursi, čak iako još uvek neizmerni, nisu neiscrpni. Svest o tome i podrška stanovništa su od suštinskog značaja kako bi se zemlja usmerila na proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. Stanovništvo mora razmišljati o ovim važnim temama i učestvovati u aktivnostima vezanim za očuvanje naše planete. Ove radionice su jedan od načina kojim možemo da utičemo na širu javnost.

Projekat „Karavan za klimu” teži da obuhvati širu javnost. Interaktivne radionice, kao što je i ova, su pre svega namenjene mladima.

Radijske radionice se sastoje iz dva dela:

  • Prvi se fokusira na prikupljanje radio materijala o problematici zaštite životne sredine u Novom Sadu, kao i na prisustvo Klimatskog karavana u gradu
  • Drugi je posvećen dvema radio emisijama uživo, na mestu gde će se održati Karavan. Emisije uživo biće na srpskom, engleskom i francuskom jeziku.

Svi polaznici, tokom 6 dana radiće kreiranju žive radio emisije,  pred lokalnom publikom sa kojima će polaznici razgovarati o pitanjima zaštite životne sredine u Srbiji, a posebno u Novom Sadu i Vojvodini. Žive emisije emitovaće se tokom vikenda, sa neke od javnih površina u gradu.

Partnerske organizacije:  Pelicam, Les Herbes Folles Association, Ambasada Francuske u Beogradu, EU info kutak u Novom Sadu.